dinsdag 27 januari 2015

Aapje


Hallo,

leuk Giny dat je ook volger bent geworden, de teller staat al op 2 :-)

Zoals ik al eerder vertelde heb ik nog wat projectjes die bijna klaar zijn .... dit aapje lag hier al eventjes en ik kon me er niet toe zetten om het af te maken want met het resultaat ben ik niet zo tevreden. Maar al doende leert men en ik heb dus weer lekker kunnen oefenen.



Ook het garen wat ik gebruikt had vond ik achteraf gezien niet zo fijn .... Ik had om te oefenen wat restjes genomen en dit is acryl garen, wat ik dus in de toekomst niet meer ga gebruiken om knuffels te haken. Katoen heeft dan toch mijn voorkeur.

Met wat voor soort garen haken jullie het liefste knuffels ? Ik hoor het graag ! 

e Groetjes van Willeke f

zaterdag 17 januari 2015

Mijn 1e volger op dit blog ... welkom !


Goeiemiddag,

vandaag even naar de hobbybeurs in Roermond geweest, klein maar gezellig, en even lekker bijgepraat met 2 volgers van mijn kaartenblog die daar een stand hadden.

Thuisgekomen zie ik tot mijn grote verrassing dat ik mijn 1e volger heb op mijn haakblog ... 
Welkom Maartje.

Ik ben nog bezig met een paar projectjes en hoop snel weer iets te plaatsen,
 dus kom geregeld even kijken,
tot de volgende keer,
eGroetjes van Willeke f

donderdag 15 januari 2015

En dit is dan het resultaat .... een deurstopper in winterse look


Goeiemiddag,

2 dagen geleden heb ik jullie een sneak-peek gegeven van mijn projectje en vandaag laat ik jullie het resultaat hiervan zien.

Helaas heb ik nog niet veel ervaring, heb 30 jaar niet gehaakt, dus verwacht geen wonderen van mij maar ik vind het leuk om te doen en al doende leert men word er altijd gezegd :-)




Dit heb ik zonder patroon gehaakt, ik had iets gezien wat er een beetje op leek en was eigenlijk gewoon wat uit aan het proberen en dit is het resultaat. Het hoofdje is eerst gevuld met een laagje siergrind en daarna met vulling, hierdoor is hij prima als deurstopper of presse-papier te gebruiken.

Ik zou het heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat,
graag tot een volgende keer

eGroetjes van Willeke f


dinsdag 13 januari 2015

Een klein voorproefje ....


Hallo,

momenteel is het projectje nog niet helemaal klaar maar hier wil ik jullie alvast een sneak-peek geven van wat ik jullie de volgende keer wil laten zien. 

Het is gemaakt van wit haakkatoen en er zit een wit belletje aan :




Enig idee wat dit gaat worden ? Wie het weet mag het zeggen ....

Hoop jullie de volgende keer weer te zien,
e Groetjes van Willeke f

woensdag 7 januari 2015

Slinger van stoffen vlaggetjes ... leuk voor geboorte, verjaardag etc.


Goeiemiddag,

leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog !

Hou je van gehaakte en andere zelfgemaakte spulletjes dan ben je op dit blog aan het goede adres (om mijn kaartenblog te bezoeken klik je op het logo in de rechterbalk)

Dit is mijn 1e projectje wat ik jullie wil laten zien want iedereen herkent het wel : de was, de strijk, koken, boodschappen doen ... en zoveel leuke ideeën maar zo weinig tijd !

Deze vlaggetjesslinger heb ik een tijdje geleden gemaakt voor mijn kleinzoontje.

De vlaggetjes zijn gemaakt van gewoon katoen, de letters zijn van vilt (wel zo makkelijk want dat rafelt niet) en heel simpel om te maken (want ik ben ook niet zo ervaren)

Op dit moment ben ik met verschillende projectjes bezig ... kom gerust nog eens terug om het resultaat te zien.




Werkbeschrijving : Knip voor elk vlaggetje 2 driehoeken, je kunt verschillende kleuren nemen maar het is ook leuk om allemaal dezelfde vlaggetjes te maken. De letters heb ik van vilt geknipt en eerst met de hand erop genaaid.
Voor elk vlaggetje 2 driehoeken aan de verkeerde kant vastnaaien aan 2 zijden. Als je alle vlaggetjes klaar hebt de vlaggetjes binnenste buiten keren en goed strijken, eventueel nog een extra randje langs de rand stikken.
Met een paar speldjes vastzetten tussen een stuk biasband, stik de biasband langs de rand aan elkaar met de vlaggetjes ertussen en klaar is kees !

Bedankt voor je bezoekje,
graag tot de volgende keer,
groetjes van Willeke




dinsdag 6 januari 2015

Welkom op mijn blog met gehaakte en andere zelfgemaakte spulletjes

Hoi hoi,
leuk dat je de weg naar mijn blog hebt gevonden !

Misschien herken je mijn verhaal wel ... je hebt iets jarenlang niet meer gedaan en denkt er eigenlijk nooit meer over na, tot ineens ..... 

Zo ging het bij mij met haken. Bijna 30 jaar niet gehaakt en om een tas leuk af te werken wilde ik er een gehaakt randje langs maken ... ik wist dat ik ergens nog mijn haaknaalden moest hebben liggen, dus op naar de "rommelkamer" (want daar zou vast en zeker het doosje met haak- en breinaalden liggen) en jawel hoor, daar lagen de spulletjes trouw op mij te wachten.


Voor degenen die dit niet herkennen : ik heb dus een kamertje waar alles beland wat ik "even" niet meer nodig heb ... zodra ik tijd heb ruim ik alles op maar om een of andere reden blijft het nooit lang opgeruimd ..... dus ik heb maar een toepasselijke naam voor dit kamertje bedacht.

Toevallig had ik net wat bolletjes haakgaren van een kennisje gekregen, en de kleur paste goed bij de tas, dus met goede moed aan de slag. Het was wel wat wennen want hoe ging het ook alweer ? 

Maar na enkele keren uithalen had ik dan toch door hoe ik het randje het beste kon haken.
.... En wat vond ik het weer leuk om te doen ! 
Lekker op de bank, het hondje naast me (en mijn kopje thee ook) en lekker aan de freubel ... vooral toen het zo erg regende was het heerlijk om te doen !
Nooit gedacht dat ik weer zo verslaafd zou raken, maar toen ik eenmaal bezig was kreeg ik steeds meer leuke ideeën en iedereen in mijn omgeving reageerde heel enthousiast op mijn projectjes ... haha, en dan word je dus nog enthousiaster als je al was. 
Maar ja, het huishouden gaat ook door, en ik maak ook kaarten (ik heb een ander blog waar ik deze op plaats) dus mijn projectjes zijn niet 1-2-3 klaar ....

Momenteel ben ik met verschillende projectjes bezig ... zodra ze af zijn zal ik ze hier op dit blog laten zien, dus ben je benieuwd waar ik mee bezig ben, kom dan nog een keertje kijken. 

Heb je interesse in mijn zelfgemaakte kaarten neem dan even een kijkje op mijn andere blog .... als je rechts in de zijbalk op het logo klikt word je direct doorgelinkt. 
Daar kun je ook de tas zien die ervoor gezorgd heeft dat ik mijn oude, vertrouwde haaknaalden weer ben gaan opzoeken !


Bedankt voor je bezoekje en nog een fijne dag / avond, 
ik hoop je snel weer te zien,
groetjes van Willeke


Copyright

Graag zou ik op de hoogte gesteld willen worden als er iets niet correct is zodat het direct verwijderd kan worden. De inhoud van dit blog is door mijzelf samengesteld. Het copyright van de zelfgemaakte kaarten en creaties, de foto’s en de teksten ligt bij mij. De gebruikte stempels en materialen zijn van verschillende fabrikanten en het copyright ligt bij de betreffende fabrikant. Het is niet toegestaan zonder mijn schriftelijke toestemming foto’s of teksten te kopiëren of te publiceren. Ik neem geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de op mijn blog geplaatste links.


I would like to be informed if there is anything going on against right so I can delete it immediatly. This blog is made by myself. The copyright of the homemade cards and other creations, the picture’s and the tekst is mine. The stamps and other materials I used are from several manifacturers and the copyright is theirs. It’s not allowed without my written permission to copie picture’s or tekst or to publicize it. I don’t take any responsability for the content of the links placed on my blog.



Ich bitte um info wenn inhalte meines blogs gegen geltenes recht verstosst damit ich sie sofort entfernen kann. Den inhalt dieses blog ist von mir selbst hergestellt. Darum liegt das copyright von die karten und andere kreationen, foto’s und texte bei mir. Die verwendete materialien und stempeln sind von verschiedene herstellern und das copyright liegt bei den jeweiligen herstellern. Es ist verboten ohne meine schriftliche zustimmung foto’s oder texten zu kopieren oder an einer anderer stelle zu veröffentlichen. Ich ubernehme keine verantwortung für den inhalt von verlinkten seiten.